Форшмак – це закуска з оселедця з додаванням яєць
Форшмак – це закуска з оселедця з додаванням яєць, яблук, білого хліба, цибулі та маргарину. Назва делікатесу в перекладі з німецької означає “закуска”, але належить ця страва до класичної єврейської кухні.
Інгредієнти:
Філе оселедця (солоного або слабосолоного) – 400 г.
Яйце куряче – 4 шт.
Яблуко кисле – 0,5 шт.
Білий батон – 70 г.
Масло вершкове (маргарин)- 50 г.
Спосіб приготування:
Можна взяти вже готове філе оселедця або обробити оселедець на філе,
випатрати його, зрізати філе і видалити кістки.
Яйця відварюємо круто, охолоджуємо й очищаємо. Пропускаємо через
м’ясорубку філе оселедця та відварені яйця.
Яблуко та ріпчасту цибулю миємо й чистимо. Знадобиться одне середнє
яблуко
або половина великого. Одна середня цибулина або половина великої. Яблуко
бажано взяти не дуже солодке. Перемелюємо через м’ясорубку цибулю та
яблуко.
Додаємо до оселедця та яєць.
М’яке вершкове масло (маргарин) додаємо до філе оселедця, цибулі, яєць і
яблука. Ретельно перемішуємо.
Білий батон або булочку замочуємо в холодній воді, добре віджимаємо і
подрібнюємо будь-яким способом. Додаємо у форшмак. Можна батон
перемолоти відразу з іншими інгредієнтами – не принципово.
За бажання можна форшмак злегка підкислити лимонним соком або оцтом, а
також додати олію.
Смачного!