“Є такі продукти і страви, без яких в Ізраїлі немислимий “стіл і дім”
Спочатку трохи історії… “Є такі продукти і страви, без яких в Ізраїлі немислимий “стіл і дім”. Ось, наприклад, “меурав йерушалмі”, що можна перекласти як “збірна солянка по-єрусалимськи”, це, якщо вже казати чесно, візитівка Єрусалима.
Інгредієнти
Грудка куряча – 350 гр.
Цибуля – 2 шт.
Камун (мелена зіра)- 2 ч. л. (бажано)
Паприка -1 ч. л.
Сумах- 1ч. л.
Куркума (обов’язково) -1 ч. л.
Сіль, чорний мелений перець за смаком
Олія
Спосіб приготування:
Чистимо філе та печінку від усього зайвого й розрізаємо на маленькі шматочки.
Цибулю нарізаємо великими півкільцями, вона не повинна “загубитися” в готовій страві.
У товстостінній сковороді розігріваємо олію і злегка пасеруємо цибулю, сильно засмажувати її не варто, буквально 1-2 хвилини.
Додаємо до цибулі м’ясну складову. Усе має лежати одним шаром, щоб продукти саме смажилися, а не варилися. Якщо розмір сковорідки це не дозволяє, то краще обсмажувати частинами.
Перемішуємо, додаємо всі спеції.” Меурав Ієрушалмі” любить сильний вогонь. Саме на такому вогні смажимо все десь хвилин 10. Курці більше не треба, головне не пересушити цю справу, особливо печінку.
Смачного!