Справжній ізраїльський хумус.

Справжній ізраїльський хумус.

Справжній ізраїльський хумус.

Хумус в Ізраїлі їдять не тільки на сніданок. Його подають як салат на обід або вечерю, ним намащують бутерброди. Його додають у піту з шуармою, фалафелем і сабіхом. Його використовують як начинку в пиріжках і навіть у млинцях.

Усе тому, що хумус дико корисний і шалено смачний.

????Інгредієнти

▪️200 г сухого нуту;

▪️сіль – за смаком;

▪️4 столові ложки тахіні (її можна купити ▪️або зробити самостійно, рецепт ви знайдете в минулому пості);

▪️1 лимон;

▪️4 столові ложки оливкової олії;

▪️¼-½ чайної ложки меленої зіри.

❗️Смак класичного хумусу можуть урізноманітнити:

часник;

зелень;

авокадо;

перець чилі;

маслини;

в’ялені томати;

???? Спосіб приготування:

▪️Замочіть нут у холодній воді на ніч.

▪️Злийте воду і добре промийте нут. ▪️Залийте його чистою водою і варіть на слабкому вогні 1,5-2 години, поки зерна не стануть м’якими. За 10 хвилин до закінчення варіння додайте трохи солі.

Добре проварений нут має легко розминатися при натисканні.

▪️Перелийте рідину, в якій варився нут, в іншу ємність. Залийте нут прохолодною водою і, розтираючи його пальцями, очистіть від лушпиння. Потім акуратно злийте рідину з лушпинням.

▪️У блендер викладіть тахіні, додайте сік цілого лимона, оливкову олію, сіль і зіру та злегка збийте. Збиваючи спочатку тахіні, ви робите кунжутну пасту більш кремовою. Потім частинами додавайте нут і збивайте блендером до однорідної консистенції.

▪️У процесі додайте трохи рідини, в якій варився нут. У вас має вийти густа кремова паста. Її можна підсолити за смаком.

Смачного!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*