Чому фалафель є ізраїльським символом?

Чому фалафель є ізраїльським символом?

Чому фалафель є ізраїльським символом? Як приготувати справжнісінький і найсмачніший фалафель? Все дуже просто.

Фалафель – це не тільки національний ізраїльський стрітфуд, Фалафель – це справжнісінька ізраїльська мудрість.

Східні знавці запевняють, що фалафель народився ще в стародавньому Єгипті, потім у близькосхідних країнах. А ось ізраїльтяни стали першими, хто перетворив ці смажені кульки на нову незнайому для сходу страву – фалафель у піті.

????Інгредієнти:

▪️ 200 гр. дрібного нуту

▪️ склянка нарізаної кінзи

▪️ невелика цибулина

▪️ зубчики часнику

▪️ неповна чайна ложечка солі

▪️ чайна ложечка кумина (зіра)

▪️ неповна чайна ложечка соди

▪️ без гірки чайні ложечки борошна

▪️ чайні ложечки кунжутного насіння

▪️ Рослинна олія для фрітюру

????Спосіб приготування:

▪️ Нут промивання , пересипаємо в миску, заливаємо великою кількістю холодної

води і даємо постояти цілу ніч.

▪️ У кухонний комбайн із ножовою насадкою поміщаємо кінзу, цибулю, часник і

половину нуту, який ми вже процідили від води. Розмелюємо півхвилини.

Додаємо решту нуту і продовжуємо розмелювати в кашку. Але не дуже гладку й

однорідну, нехай залишаться шматочки нуту. Кашка має бути м’якою і вологою,

але водночас зернистою і розсипчастою.

Перекладаємо готову кашку в миску. Додаємо до неї зіру, борошно, сіль, соду і

кунжут. Розмішуємо ложкою, а краще руками, щоб маси гарненько злиплася.

Даємо їй постояти півгодини, необов’язково в холодильнику.

▪️ Із фалафельної кашки ліпимо кульки. Ліпимо доволі маленькі кульки, навіть

трохи приплюснуті, і намагайтеся, щоб їхня поверхня була не надто гладкою.

▪️ Смажимо кульки до коричневого кольору.

Смачного!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*