Гефілте фіш

Гефілте фіш

Популярність серед євреїв святкової фаршированої риби гефілте фіш пояснюється тим, що в певний період існує заборона на борер, тобто роботу по відділенню їстівних частин страви від неїстівних. А в гефілте фіш кістки від м’яса відокремлюються в процесі приготування заздалегідь, тож, якщо подати в свято фаршировану рибу, релігійні канони не порушаться.

????Інгредієнти:

▪️річкова риба (короп, щука, кефаль);

▪️2 яйця,

▪️1 цибулина;

▪️2 скибочки білого батона;

▪️1 стакан води,

▪️2 ст. ложки олії,

▪️чорний мелений перець за смаком,

▪️сіль за смаком.

????Спосіб приготування:

▪️З очищеної, випотрошеної і вимитої риби акуратно зніміть шкіру.

▪️Зріжте з батона кірку і замочіть його на кілька хвилин у воді.

▪️Відокремте рибне філе від кісток, додайте 1 яйце, цибулю, батон і пропустіть через м’ясорубку.

▪️Рибний фарш посоліть, поперчіть і перемішайте .

▪️Наповніть фаршем рибну шкіру, скріпіть зубочистками або зшийте кінці.

▪️На змащений олією лист викладіть фаршировану рибу і змастіть зверху збитим яйцем.

▪️Запікайте фаршировану рибу в духовці, розігрітій до 180°С, приблизно 50-60 хвилин, в залежності від її розміру.

▪️Готовий гефілте фіш дістаньте із духовки і дайте постояти 10-15 хвилин.

▪️Акуратно наріжте рибу на порційні шматочки, викладіть на блюдо і прикрасьте зеленню, лимоном і овочами.

Смачного!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*