Тхіна або тахіна, тахіні (טחינה) – кунжутна густа паста з меленого насіння
Тхіна або тахіна, тахіні (טחינה) – кунжутна густа паста з меленого насіння сезаму, кунжуту. Паста тахіні є одним із продуктів, які полюбляють усі ізраїльтяни та жителі Близького Сходу. Тхіна – корисний і смачний продукт, який можна знайти у складі таких східних страв, як хумус, фаляфель, а також із неї готують відому в усьому світі халву східну з насіння кунжуту.
Інгредієнти:
Кунжут 400 г
Часник 1 головка
Мелений кумин (зіра) 2 г
Вода за смаком
Сіль за смаком
Спосіб приготування:
Кунжут підсушимо в духовці на деку, періодично струшуючи його. Хвилин 8-10. Кунжут має трохи підзолотитися.
Насипати кунжут у миску для блендера і поступово додаючи воду збиваємо до гладкої, однорідної, кремоподібної консистенції.
Додаємо потрібну кількість води, часник, кумин, лимон, сіль. Збиваємо у блендері.
Паста готова! Смачного!