Креплах

Креплах

Традиційні єврейські пельмені – креплах готують на Йом Кіпур (День Спокути). Як і у всіх обрядових стравах з історією, кожен інгредієнт виробів несе в собі особливий сенс і значення. М’ясо в пельменях символізує емоції, а тісто – пізнання. Креплах формують у вигляді трикутника на честь Авраама,Іцхака, Якова – родоначальників єврейського народу.

???? Інгредієнти

Для тіста:

▪️Пшеничне борошно: 1 склянка.

▪️Яєчні жовтки: 1 шт.

▪️Вода: 70 мл

▪️Сіль: 2 гр

Для начинки:

▪️Куряче філе: 300 гр

▪️Цибуля ріпчаста: 1 шт.

▪️Яєчні білки: 1 шт.

▪️Рослинна олія: 1 стол.л.

▪️Сіль: за смаком

▪️Перець чорний мелений: за смаком

???? Спосіб приготування:

▪️Тісто: жовтки збити з водою; борошно просіяти на стіл гіркою, у центрі зробити заглиблення, влити жовтки, трохи посолити і замісити гладке тісто.

▪️Накрити серветкою, залишити на 20 хвилин.

▪️Куряче м’ясо пропустити через м’ясорубку.

▪️Цибулину почистити, дрібно нарізати.

▪️У сковороді обсмажити цибулю до золотистого кольору.

▪️Додати її у фарш, перемішати та посолити за смаком.

▪️На присипаному борошном столі тонко розкачати тісто і нарізати його квадратами.

▪️У середину кожного квадрата чайною ложкою покласти начинку, з’єднати кути, щоб вийшов трикутник.

▪️Курячий бульйон/воду довести до кипіння, опустити в нього креплах.

▪️Варити протягом 3-4 хвилин після спливання.

Смачного!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*