Гефілте фіш
Популярність серед євреїв святкової фаршированої риби гефілте фіш пояснюється тим, що в певний період існує заборона на борер, тобто роботу по відділенню їстівних частин страви від неїстівних. А в гефілте фіш кістки від м’яса відокремлюються в процесі приготування заздалегідь, тож, якщо подати в свято фаршировану рибу, релігійні канони не порушаться.
Інгредієнти:
річкова риба (короп, щука, кефаль);
2 яйця,
1 цибулина;
2 скибочки білого батона;
1 стакан води,
2 ст. ложки олії,
чорний мелений перець за смаком,
сіль за смаком.
Спосіб приготування:
З очищеної, випотрошеної і вимитої риби акуратно зніміть шкіру.
Зріжте з батона кірку і замочіть його на кілька хвилин у воді.
Відокремте рибне філе від кісток, додайте 1 яйце, цибулю, батон і пропустіть через м’ясорубку.
Рибний фарш посоліть, поперчіть і перемішайте .
Наповніть фаршем рибну шкіру, скріпіть зубочистками або зшийте кінці.
На змащений олією лист викладіть фаршировану рибу і змастіть зверху збитим яйцем.
Запікайте фаршировану рибу в духовці, розігрітій до 180°С, приблизно 50-60 хвилин, в залежності від її розміру.
Готовий гефілте фіш дістаньте із духовки і дайте постояти 10-15 хвилин.
Акуратно наріжте рибу на порційні шматочки, викладіть на блюдо і прикрасьте зеленню, лимоном і овочами.
Смачного!