Цимес – це відома страва єврейської національної кухні

Цимес – це відома страва єврейської національної кухні

Цимес – це відома страва єврейської національної кухні. Спочатку цимес подавали як десерт, але зараз його можна готувати, наприклад, із м’ясом, і подавати як головну страву.

????Інгредієнти:

▪️ Морква: 1 шт.

▪️Чорнослив: 50 гр

▪️Курага: 50 гр

▪️Родзинки: 50 гр

▪️Оливкова олія: 1 стол.л.

▪️Мед: 1 стол.л.

▪️Кориця: за смаком

????Спосіб приготування :

▪️ Приготуємо інгредієнти для цимесу за списком. За бажанням до складу продуктів для цієї страви можна додати більше спецій, наприклад, сіль, корицю або перець. Кому який смак більше до душі.

▪️ Курагу, чорнослив і родзинки ретельно промиваємо під проточною водою. Кладемо їх у миску і заливаємо гарячою водою, залишаємо на 15 хвилин, щоб сухофрукти розбухли. Воду зливаємо, сухофрукти ще раз промиваємо.

▪️ Моркву для цієї страви потрібно брати соковиту та свіжу, солодких сортів. Моркву миємо, чистимо та нарізаємо на кружечки. На сковороду (сковороду краще брати чавунну або з товстим дном) наливаємо оливкову олію, ставимо її на вогонь. Кладемо кружечки моркви на оливкову олію, обсмажуємо її до рум’яності з обох боків на середньому вогні.

▪️ Додаємо до моркви мед, перемішуємо лопаткою, даємо моркві закарамелізуватися, соус на сковорідці має стати тягучим. Але смак страви також можна змінити використовуючи той чи інший сорт меду (квітковий, липовий, гречаний тощо)

▪️ Відправляємо на пательню до моркви приготовані курагу, чорнослив і родзинки, додаємо невелику кількість води, щоб вміст тушкувався в рідині. Перемішуємо і тушкуємо на середньому вогні до готовності моркви та випаровування рідини. У цей же момент додаємо спеції за смаком, корицю.

▪️ Страва готова. Викладаємо цимес у тарілку і подаємо до столу, на сніданок із чаєм або на обід як десерт, зручно його взяти із собою на роботу на маленький перекус. Цимес складається зі смачних, корисних і поживних продуктів.

Смачного!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*