Ту Бі Шват в Міцві : спекотні тропіки серед морозної зими

Ту Бі Шват в Міцві : спекотні тропіки серед морозної зими Новий Рік Дерев учні нашої школи зустрічають, досліджуючи тропічні рослини та плоди Ізраїля. Гостинна команда етнографічного комплексу “Українське село” зустріла та провела нас теплицями з екзотичними рослинами. Наших дослідників вразила історія “Українського села”, що знаходилося під окупацією, стало прихистком та укриттям для багатьох людей,.

Єврейські бурекаси можуть бути начинені різними інгредієнтами…

Єврейські бурекаси можуть бути начинені різними інгредієнтами, такими як картопля, сир, м’ясо або овочі. Це блюдо традиційно готують на святкові події, релігійні свята або просто на щоденне споживання. Бурекаси стали важливою частиною кулінарної спадщини східноєврейських громад, і рецепти можуть відрізнятися в залежності від конкретної єврейської традиції та регіону. Інгредієнти: Листкове тісто (можна взяти готове або.

КОЖЕН ЄВРЕЙ – ДІАМАНТ!

КОЖЕН ЄВРЕЙ – ДІАМАНТ! Захід, присвячений 10 Швата, Йуд Шват – це надзвичайна дата в хасидському календарі. Це йорцайт шостого Любавицького Ребе – день, коли сьомий Ребе став очільником та лідером Любавицького руху. Наші юні мандрівники вирушили в печеру, в якій кожен зміг відшукати свій діамант. Написали листи Ребе, та отримали відповіді. І, авжеж, навіть.

Готуємо холішкес – голубці по-єврейськи

Готуємо холішкес – голубці по-єврейськи, запечені в духовці. Голубці традиційно готуються з капустяного листя, начинка – з м’ясного фаршу, рису та цибулі. Але в томатний соус несподівано додають корицю і лимонний сік, які виявляються тут дуже доречними. Інгредієнти: Капуста білокачанна – 1,5 кг (1 шт.) Фарш яловичий – 1 кг Рис довгозерний – 75 г.

Форшмак – це закуска з оселедця з додаванням яєць

Форшмак – це закуска з оселедця з додаванням яєць, яблук, білого хліба, цибулі та маргарину. Назва делікатесу в перекладі з німецької означає “закуска”, але належить ця страва до класичної єврейської кухні. Інгредієнти: Філе оселедця (солоного або слабосолоного) – 400 г. Яйце куряче – 4 шт. Цибуля ріпчаста – 0,5 шт. Яблуко кисле – 0,5 шт..

Грибний борщ — це традиційна страва, яка має свої корені в східноєвропейській кухні

Грибний борщ — це традиційна страва, яка має свої корені в східноєвропейській кухні, зокрема в єврейській традиційній кухні. Це добре відомий суп, основнім інгредієнтом якого є гриби. Грибний борщ часто готується взимку, коли свіжих овочів не так багато, а гриби можуть бути збережені або використовуватися сушеними. В різних регіонах можуть використовуватися різні види грибів та.