Йом-Кіпур

Йом-Кіпур

Термін “Йом-Кіпур” можна перекладати як “день спокут”. Як і всі єврейські пам’ятні дати, Йом-Кіпур захоплює дві доби, оскільки бере свій початок із заходом сонця і закінчується наступного вечора, коли починають згущуватися сутінки.

Згідно з Талмудом, зведенням правових і релігійно-етичних правил в іудаїзмі, в Йом-Кіпур кожен отримує за своїми заслугами. Адже в ці дні Вс-вишній оцінює поведінку всіх людей за минулий рік.

❌ Є 5 заборон у Йом Кіпур:

▪️Не їсти і не пити. Дітей, починаючи з 9 або 10 років вчать постити відповідну за віком кількість годин. Дітям, які не досягли цього віку, не слід дозволяти постити, навіть якщо вони цього дуже хочуть.

▪️Будь-яке миття тіла заборонено, навіть щоб усунути піт. Сполоснути рот заборонено. Якщо людина забруднилася брудом, вона повинна помити тільки брудну ділянку тіла. Той, хто торкався частин тіла, які зазвичай приховані, має омити руки до суглобів пальців. Також миють руки і після пробудження або відвідування туалету. Хвора людина може омити руки звичайним способом.

▪️Заборонено наносити олії та лосьйони на шкіру, навіть у крихітній кількості. Це дозволено за медичними показаннями.

▪️Заборонено надягати шкіряне взуття. Жінка, яка народила, протягом 30 днів після пологів, хворий і той, хто має проблему з ногами, – можуть одягати звичайне своє взуття. Однак у наш час, коли нешкіряне взуття таке ж зручне, як і шкіряне, то не слід послаблювати в цьому питанні.

▪️Одружені пари мають дотримуватися всіх правил архакот у Йом Кіпур.

Ми бажаємо вам гарного запису у Книзі Життя! Гмар хатіма това !

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*