Латкес – єврейські картопляні оладки
Латкес – єврейські картопляні оладки, схожі на білоруські деруни або швейцарські рьошті. Їх, зрозуміло, можна їсти цілий рік, але особливо часто це відбувається під час Хануки.
Інгредієнти:
500 гр. картоплі;
2 яйця;
½ чашки борошна;
1 ч.л. солі;
чорний мелений перець;
рослинна олія для смаження.
Спосіб приготування :
Картоплю очистіть від шкірки.
Натріть картоплю разом із цибулиною на крупній тертці, складіть у кухонний рушник і відіжміть усю рідину.
Перекладіть масу в миску, додайте решту інгредієнтів і перемішайте.
Добре нагрійте сковороду з рослинною олією (шар олії на сковороді 5 мм).
Руками зліпіть невеликі плоскі коржі та смажте по 5 хвилин з кожного боку або поки не зарум’яняться.
Перекладіть оладки на паперовий рушник, щоб прибрати зайву олію.
Смачного!