Суфганійот- традиційні пончики, які готуються на Хануку.
Суфганійот- традиційні пончики, які готуються на Хануку.
Інгредієнти:
70 грам дріжджів,
0,5 склянки теплої води,
1 яйце,
1/3 склянки цукру,
дрібка солі,
4 ст.л. соняшникової олії,
4 склянки борошна.
Для смаження: рослинна олія в каструлі з товстим дном.
Спосіб приготування :
Дріжджі розвести в теплій воді.
Додати будь-який сік, і решту інгредієнтів.
Замісити тісто.
Дати йому 1 годину підійти.
Розкачати товщиною 1-1,5 см і вирізати кружечки.
Дати їм постояти 10 хвилин.
Смажити у великій кількості олії з двох боків.
Викладати на паперовий рушник, щоб увібралася зайва олія.
Готові пончики посипати цукровою пудрою.
Секретик
– пончики будуть не жирні, якщо ложку міцного алкоголю в тісто вмішати. Він не дає олії під час смаження вбиратися.
-Перед смаженням в олію кинути моркву.
Вона на себе забирає все погане і олія залишається чистою.
Смачного!