Справжній ізраїльський хумус.
Справжній ізраїльський хумус.
Хумус в Ізраїлі їдять не тільки на сніданок. Його подають як салат на обід або вечерю, ним намащують бутерброди. Його додають у піту з шуармою, фалафелем і сабіхом. Його використовують як начинку в пиріжках і навіть у млинцях.
Усе тому, що хумус дико корисний і шалено смачний.
200 г сухого нуту;
сіль – за смаком;
4 столові ложки тахіні (її можна купити або зробити самостійно, рецепт ви знайдете в минулому пості);
1 лимон;
4 столові ложки оливкової олії;
¼-½ чайної ложки меленої зіри.
Смак класичного хумусу можуть урізноманітнити:
часник;
зелень;
авокадо;
перець чилі;
маслини;
в’ялені томати;
Спосіб приготування:
Замочіть нут у холодній воді на ніч.
Злийте воду і добре промийте нут. Залийте його чистою водою і варіть на слабкому вогні 1,5-2 години, поки зерна не стануть м’якими. За 10 хвилин до закінчення варіння додайте трохи солі.
Добре проварений нут має легко розминатися при натисканні.
Перелийте рідину, в якій варився нут, в іншу ємність. Залийте нут прохолодною водою і, розтираючи його пальцями, очистіть від лушпиння. Потім акуратно злийте рідину з лушпинням.
У блендер викладіть тахіні, додайте сік цілого лимона, оливкову олію, сіль і зіру та злегка збийте. Збиваючи спочатку тахіні, ви робите кунжутну пасту більш кремовою. Потім частинами додавайте нут і збивайте блендером до однорідної консистенції.
У процесі додайте трохи рідини, в якій варився нут. У вас має вийти густа кремова паста. Її можна підсолити за смаком.
Смачного!