Тхіна або тахіна, тахіні (טחינה) – кунжутна густа паста з меленого насіння

Тхіна або тахіна, тахіні (טחינה) – кунжутна густа паста з меленого насіння

Тхіна або тахіна, тахіні (טחינה) – кунжутна густа паста з меленого насіння сезаму, кунжуту. Паста тахіні є одним із продуктів, які полюбляють усі ізраїльтяни та жителі Близького Сходу. Тхіна – корисний і смачний продукт, який можна знайти у складі таких східних страв, як хумус, фаляфель, а також із неї готують відому в усьому світі халву східну з насіння кунжуту.

???? Інгредієнти:

▪️Кунжут 400 г

▪️Часник 1 головка

▪️Екстракт лимона 160 г

▪️Мелений кумин (зіра) 2 г

▪️Вода за смаком

▪️Сіль за смаком

???? Спосіб приготування:

▪️Кунжут підсушимо в духовці на деку, періодично струшуючи його. Хвилин 8-10. Кунжут має трохи підзолотитися.

▪️Насипати кунжут у миску для блендера і поступово додаючи воду збиваємо до гладкої, однорідної, кремоподібної консистенції.

▪️Додаємо потрібну кількість води, часник, кумин, лимон, сіль. Збиваємо у блендері.

Паста готова! Смачного!

Оставить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*