Чому фалафель є ізраїльським символом?
Чому фалафель є ізраїльським символом? Як приготувати справжнісінький і найсмачніший фалафель? Все дуже просто.
Фалафель – це не тільки національний ізраїльський стрітфуд, Фалафель – це справжнісінька ізраїльська мудрість.
Східні знавці запевняють, що фалафель народився ще в стародавньому Єгипті, потім у близькосхідних країнах. А ось ізраїльтяни стали першими, хто перетворив ці смажені кульки на нову незнайому для сходу страву – фалафель у піті.
200 гр. дрібного нуту
склянка нарізаної кінзи
невелика цибулина
зубчики часнику
неповна чайна ложечка солі
чайна ложечка кумина (зіра)
неповна чайна ложечка соди
без гірки чайні ложечки борошна
чайні ложечки кунжутного насіння
Рослинна олія для фрітюру
Спосіб приготування:
Нут промивання , пересипаємо в миску, заливаємо великою кількістю холодної
води і даємо постояти цілу ніч.
У кухонний комбайн із ножовою насадкою поміщаємо кінзу, цибулю, часник і
половину нуту, який ми вже процідили від води. Розмелюємо півхвилини.
Додаємо решту нуту і продовжуємо розмелювати в кашку. Але не дуже гладку й
однорідну, нехай залишаться шматочки нуту. Кашка має бути м’якою і вологою,
але водночас зернистою і розсипчастою.
Перекладаємо готову кашку в миску. Додаємо до неї зіру, борошно, сіль, соду і
кунжут. Розмішуємо ложкою, а краще руками, щоб маси гарненько злиплася.
Даємо їй постояти півгодини, необов’язково в холодильнику.
Із фалафельної кашки ліпимо кульки. Ліпимо доволі маленькі кульки, навіть
трохи приплюснуті, і намагайтеся, щоб їхня поверхня була не надто гладкою.
Смажимо кульки до коричневого кольору.
Смачного!