“Є такі продукти і страви, без яких в Ізраїлі немислимий “стіл і дім”

“Є такі продукти і страви, без яких в Ізраїлі немислимий “стіл і дім”

Спочатку трохи історії… “Є такі продукти і страви, без яких в Ізраїлі немислимий “стіл і дім”. Ось, наприклад, “меурав йерушалмі”, що можна перекласти як “збірна солянка по-єрусалимськи”, це, якщо вже казати чесно, візитівка Єрусалима.

???? Інгредієнти

▪️ Грудка куряча – 350 гр.

▪️Печінка куряча – 350 гр.

▪️ Цибуля – 2 шт.

▪️ Камун (мелена зіра)- 2 ч. л. (бажано)

▪️ Паприка -1 ч. л.

▪️ Сумах- 1ч. л.

▪️ Куркума (обов’язково) -1 ч. л.

▪️ Сіль, чорний мелений перець за смаком

▪️ Олія

???? Спосіб приготування:

▪️ Чистимо філе та печінку від усього зайвого й розрізаємо на маленькі шматочки.

▪️ Цибулю нарізаємо великими півкільцями, вона не повинна “загубитися” в готовій страві.

▪️ У товстостінній сковороді розігріваємо олію і злегка пасеруємо цибулю, сильно засмажувати її не варто, буквально 1-2 хвилини.

▪️ Додаємо до цибулі м’ясну складову. Усе має лежати одним шаром, щоб продукти саме смажилися, а не варилися. Якщо розмір сковорідки це не дозволяє, то краще обсмажувати частинами.

▪️ Перемішуємо, додаємо всі спеції.” Меурав Ієрушалмі” любить сильний вогонь. Саме на такому вогні смажимо все десь хвилин 10. Курці більше не треба, головне не пересушити цю справу, особливо печінку.

Смачного!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*