Сабіх
Сабіх
Усі знають фалафель, але мало хто за межами Ізраїлю чув про інший популярний стрітфуд: це сабіх (sabich у латинській транскрипції), його ще називають ізраїльським сандвічем.
Що не зовсім правильно, оскільки сабіх, як зрештою і фалафель, їдять не на шматку хліба, а в піті або в коржику.
1 піта;
2-3 скибочки смаженого баклажана;
хуммус;
салат з огірків, помідорів і цибулі;
1 варене яйце.
Спосіб приготування:
Баклажани наріжте на скибочки 1,5-2 см завтовшки, посипте невеликою кількістю солі та залиште в друшляку на 10-15 хвилин.
Нагрійте духовку в режимі верхній гриль до 240С.
Промийте баклажани під струменем води, злегка відіжміть, викладіть на деко, полийте невеликою кількістю олії та запікайте в духовці на верхньому рівні протягом 10-15 хвилин або доки баклажани не зарум’яняться, переверніть та смажте ще 3-5 хвилин.
Можна підсмажити скибочки баклажанів на сковорідці в оливковій олії.
Приготуйте хуммус (рецепт хумусу ви знайдете в минулих постах).
Приготуйте салат з огірків, помідорів і червоної цибулі, заправте невеликою кількістю солі та полийте оливковою олією.
Зваріть яйце і наріжте його великими шматками.
Зробіть кишеню в піті, покладіть скибочку баклажана, додайте 1 ст.л. хуммусу, трохи салату, скибочку баклажана, хуммус і скибочки яйця.