Сабіх

Сабіх

Сабіх

Усі знають фалафель, але мало хто за межами Ізраїлю чув про інший популярний стрітфуд: це сабіх (sabich у латинській транскрипції), його ще називають ізраїльським сандвічем.

Що не зовсім правильно, оскільки сабіх, як зрештою і фалафель, їдять не на шматку хліба, а в піті або в коржику.

????Інгредієнти:

▪️ 1 піта;

▪️ 2-3 скибочки смаженого баклажана;

▪️ хуммус;

▪️ салат з огірків, помідорів і цибулі;

▪️1 варене яйце.

????Спосіб приготування:

▪️ Баклажани наріжте на скибочки 1,5-2 см завтовшки, посипте невеликою кількістю солі та залиште в друшляку на 10-15 хвилин.

Нагрійте духовку в режимі верхній гриль до 240С.

Промийте баклажани під струменем води, злегка відіжміть, викладіть на деко, полийте невеликою кількістю олії та запікайте в духовці на верхньому рівні протягом 10-15 хвилин або доки баклажани не зарум’яняться, переверніть та смажте ще 3-5 хвилин.

Можна підсмажити скибочки баклажанів на сковорідці в оливковій олії.

▪️ Приготуйте хуммус (рецепт хумусу ви знайдете в минулих постах).

▪️ Приготуйте салат з огірків, помідорів і червоної цибулі, заправте невеликою кількістю солі та полийте оливковою олією.

▪️ Зваріть яйце і наріжте його великими шматками.

▪️ Зробіть кишеню в піті, покладіть скибочку баклажана, додайте 1 ст.л. хуммусу, трохи салату, скибочку баклажана, хуммус і скибочки яйця.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*