Креплах
Традиційні єврейські пельмені – креплах готують на Йом Кіпур (День Спокути). Як і у всіх обрядових стравах з історією, кожен інгредієнт виробів несе в собі особливий сенс і значення. М’ясо в пельменях символізує емоції, а тісто – пізнання. Креплах формують у вигляді трикутника на честь Авраама,Іцхака, Якова – родоначальників єврейського народу.
Інгредієнти
Пшеничне борошно: 1 склянка.
Яєчні жовтки: 1 шт.
Вода: 70 мл
Сіль: 2 гр
Для начинки:
Куряче філе: 300 гр
Цибуля ріпчаста: 1 шт.
Яєчні білки: 1 шт.
Рослинна олія: 1 стол.л.
Сіль: за смаком
Перець чорний мелений: за смаком
Спосіб приготування:
Тісто: жовтки збити з водою; борошно просіяти на стіл гіркою, у центрі зробити заглиблення, влити жовтки, трохи посолити і замісити гладке тісто.
Накрити серветкою, залишити на 20 хвилин.
Куряче м’ясо пропустити через м’ясорубку.
Цибулину почистити, дрібно нарізати.
У сковороді обсмажити цибулю до золотистого кольору.
Додати її у фарш, перемішати та посолити за смаком.
На присипаному борошном столі тонко розкачати тісто і нарізати його квадратами.
У середину кожного квадрата чайною ложкою покласти начинку, з’єднати кути, щоб вийшов трикутник.
Курячий бульйон/воду довести до кипіння, опустити в нього креплах.
Варити протягом 3-4 хвилин після спливання.
Смачного!