Форшмак – це закуска з оселедця з додаванням яєць

Форшмак – це закуска з оселедця з додаванням яєць

Форшмак – це закуска з оселедця з додаванням яєць, яблук, білого хліба, цибулі та маргарину. Назва делікатесу в перекладі з німецької означає “закуска”, але належить ця страва до класичної єврейської кухні.

???? Інгредієнти:

▪️ Філе оселедця (солоного або слабосолоного) – 400 г.

▪️ Яйце куряче – 4 шт.

▪️Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.

▪️ Яблуко кисле – 0,5 шт.

▪️ Білий батон – 70 г.

▪️ Масло вершкове (маргарин)- 50 г.

???? Спосіб приготування:

▪️ Можна взяти вже готове філе оселедця або обробити оселедець на філе,

випатрати його, зрізати філе і видалити кістки.

▪️ Яйця відварюємо круто, охолоджуємо й очищаємо. Пропускаємо через

м’ясорубку філе оселедця та відварені яйця.

▪️ Яблуко та ріпчасту цибулю миємо й чистимо. Знадобиться одне середнє

яблуко

або половина великого. Одна середня цибулина або половина великої. Яблуко

бажано взяти не дуже солодке. Перемелюємо через м’ясорубку цибулю та

яблуко.

▪️ Додаємо до оселедця та яєць.

▪️ М’яке вершкове масло (маргарин) додаємо до філе оселедця, цибулі, яєць і

яблука. Ретельно перемішуємо.

▪️ Білий батон або булочку замочуємо в холодній воді, добре віджимаємо і

подрібнюємо будь-яким способом. Додаємо у форшмак. Можна батон

перемолоти відразу з іншими інгредієнтами – не принципово.

▪️ За бажання можна форшмак злегка підкислити лимонним соком або оцтом, а

також додати олію.

Смачного!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*