Готуємо холішкес – голубці по-єврейськи

Готуємо холішкес – голубці по-єврейськи

Готуємо холішкес – голубці по-єврейськи, запечені в духовці. Голубці традиційно готуються з капустяного листя, начинка – з м’ясного фаршу, рису та цибулі. Але в томатний соус несподівано додають корицю і лимонний сік, які виявляються тут дуже доречними.

???? Інгредієнти:

▪️Капуста білокачанна – 1,5 кг (1 шт.)

▪️Фарш яловичий – 1 кг

▪️Рис довгозерний – 75 г

▪️Помідори консервовані у власному соку (рубані) – 800 г

▪️Лимон (для соку та подачі) – 0,5 шт.

▪️Цибуля ріпчаста – 500 г

▪️Часник – 30 г

▪️Яйця – 2 шт.

▪️Цукор – 50 г

▪️Кориця мелена – 1 щіпка

▪️Перець чорний мелений – за смаком

▪️Сіль – за смаком

???? Спосіб приготування:

▪️ Із качана капусти вирізаємо качан.

У великій каструлі кип’ятимо воду.

▪️ Рис тщательно промываем и заливаем в сотейнике водой (примерно 300-400 мл). Отвариваем рис 15 минут, после чего откидываем на дуршлаг.

▪️ Очищаємо половину цибулі та нарізаємо її дрібними кубиками.

▪️ Очищаємо часник і дрібно його рубаємо.

▪️ До фаршу додаємо цибулю, часник, рис, сіль і перець за смаком. Дуже добре вимішуємо фарш.

▪️ У мисочці розбовтуємо яйця і три столові ложки води. Додаємо до фаршу яйця і ще раз гарненько вимішуємо.

▪️ Занурюємо в каструлю з киплячою водою капусту і бланшуємо її близько 15 хвилин, періодично повертаючи. Знімаємо листя поступово, щойно воно стане еластичним.

Вмикаємо духовку для розігріву до 150 градусів.

▪️ Зрізаємо з листя капусти ущільнення. З фаршу формуємо котлети розміром приблизно з невеликий лимон. На кожен лист капусти кладемо котлету і за принципом конверта звертаємо голубці.

▪️ Цибулю, що залишилася, очищаємо та нарізаємо кільцями. До помідорів у власному соку видавлюємо 3 ст. ложки лимонного соку, всипаємо цукор, корицю, за бажанням солимо і перчимо. Добре перемішуємо.

▪️ У казанок щільно укладаємо голубці, між ними кладемо кільця цибулі. Заливаємо голубці томатною сумішшю і накриваємо казанок кришкою. Відправляємо в духовку, розігріту до 150 градусів, на 2 години. Знімаємо кришку, поливаємо голубці соком із казанка і запікаємо без кришки ще півгодини. Голубці по-єврейськи (або холішкес) готові.

Смачного!

Оставить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*