Латкес – єврейські картопляні оладки

Латкес – єврейські картопляні оладки

Латкес – єврейські картопляні оладки, схожі на білоруські деруни або швейцарські рьошті. Їх, зрозуміло, можна їсти цілий рік, але особливо часто це відбувається під час Хануки.

????Інгредієнти:

▪️500 гр. картоплі;

▪️1 цибулина;

▪️2 яйця;

▪️½ чашки борошна;

▪️1 ч.л. солі;

▪️чорний мелений перець;

▪️рослинна олія для смаження.

????Спосіб приготування :

▪️ Картоплю очистіть від шкірки.

▪️Натріть картоплю разом із цибулиною на крупній тертці, складіть у кухонний рушник і відіжміть усю рідину.

▪️Перекладіть масу в миску, додайте решту інгредієнтів і перемішайте.

▪️Добре нагрійте сковороду з рослинною олією (шар олії на сковороді 5 мм).

▪️Руками зліпіть невеликі плоскі коржі та смажте по 5 хвилин з кожного боку або поки не зарум’яняться.

▪️Перекладіть оладки на паперовий рушник, щоб прибрати зайву олію.

Смачного!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*